maandag 14 december 2009

Druk druk druk..

Nou ja zeg, zo'n opening, dat klinkt als geklaag. En ik doe het mezelf aan, en dit klinkt ook al niet positief. Het is zo, ik steek best wat tijd in de fotografie. Maar omdat dit zo ontzettend leuk is, ook de foto's nabewerken in Photoshop, wat ook nogal tijd kost. Maar ik ontdek telkens nieuwe dingen, qua fotograferen en bewerken. Ook omdat er goed les word gegeven daar in St Niklaas. Soms wel pittige kost, en ik moet aanleren anders te kijken naar fotografie. Het betreft dan ook fotokunst, en dat ligt net anders dan lukraak foto's maken. Veel foto's maken (ook foto's van de omliggende verlaten vlasfabriekjes, Tom), en veel foto's richting prullenbak.
Verder tussendoor nog klussen aan ons huis, en ook trainen gaat door. En oja, ik heb ook nog een baan, maar daar word ik niet moe van (als ik het goed speel, tenminste).
Dus trainen en af en toe een wedstrijdje lopen doe ik nog. Dat was trouwens toch een verrassing voor mij, toen met de aflossingmarathon. Ik liep als 6de en 8ste. De eerste 5km die ik liep in 17'36'' viel mij behoorlijk tegen. Ik had sneller verwacht. Ik dacht niet nog eens onder de 18 minuten te duiken. Dit viel mee, met 6 seconden langzamer dan de eerste maal. De grootste verrassing was wel toen bleek dat we als tweede waren gefinished. Ik had totaal geen idee op welke positie we liepen. Ik hoorde al eens derde, vierde, tweede. Maar een grote meevaller, en een mooie afsluiter van deze gezellige loop.
Niet veel getraind, daarna. Zondag rustig uitgelopen. Dinsdag piramide. Woesdag baantraining. Hier vond Jan dat ik wel met Rik v. Laarhoven kon meetrainen, die ook eens uit Brabant was overgekomen. Ik vond dat een vreemd idee, we weten allemaal welke prestaties Rik bereikt, en daar kom ik ver achter. Maar Rik had al drie maanden niet getraind, dus het zou moeten kunnen, volgens Jan (Rik z'n vader, trouwens). Vijf maal 1000 meter, waarvan 600 hard (+-1'55''), 200 een stevige dribbel, ongeveer 45 seconden, en dan 200 meter hard, rond de 33 seconden. Dus de duizendjes gingen tussen de 3'13'' en 3'18''. Dat ik dit kon volhouden was dankzij Rik, die altijd kop deed. Rik viel het tegen, mij er niet af te kunnen lopen, grapte hij na de training. Viel mij ook mee, na elke sessie zei ik hem, dat hij de volgende alleen zal moeten doen. Maarja, na 400 meter rust voelde ik me weer fris genoeg om te zien hoe ver ik nog mee kon. En vijf keer gelukt!! Dan rond ik mijn training heel tevreden af met de gedachte, dat ik dit nog kan!
Verder zaterdagavond nog een 18km in 1h17. Interval op zondag, 2000m in 6'52'', 1500m in 5'08'', 1000m in 3'26, en twee maal 500m in 1'42'' met telkens 200m rust tussendoor. Dit lijkt niet zo moeilijk, maar met een stevige bries en 1 graad boven nul was ik blij dat Carla meefietste.
Deze week wat makkelijker, zondag sta ik immers in Stekene aan de start. Hopelijk finish ik bij de eerste 10, maar dat zal niet meevallen.

5 opmerkingen:

 1. Mooie trainingen weer Edwin. Ook leuk om te lezen dat je zo bezig bent met de fotografie. Ik kan me goed voorstellen dat het soms pittig is in St. Niklaas, heb er ook afgezien met de notenleerlessen. Maar je leert er enorm veel.

  Die zwart-wit foto bovenaan je site ziet er heel mooi uit. Ik ben benieuwd naar andere foto's van je. Misschien kun je er nog eens een paar op je site zetten?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Als je 3 maanden "niet" traint, is dat een knappe prestatie.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Stekene is echt de leukste loop om de hoek. Veel publiek, goeie lopers, gezellige sfeer. Succes Edwin.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. K'zal eens kijken voor foto's die de moeite waard zijn, Marcel. Stekene word heeeel onzeker, als die pokkesneeuw blijft liggen begin ik er niet aan. Ik wil geen blesures. Trouwens, gaat die wedstrijd wel door met dit weer? Er wordt meer sneeuw verwacht, valt er dan wel te lopen?

  BeantwoordenVerwijderen