maandag 21 december 2009

Zoals belooft, Marcel, hier enkele foto's die we in opdracht moeten maken. Daarbij gaat het erom opnamen te maken die een bepaald beeld weergeven, waarbij gebruik word gemaakt van b.v hard licht en schaduw, diepte, beweging, textuur, ritme enzovoort... Daarbij blijft ook wel belangrijk om een mooi beeld te creëren. Tot nu toe gaat het me redelijk af, maar als ik zie wat de volgende jaren te verwachten staat...
Alles van kleur naar zwart-wit brengen is ook nieuw voor me, daarbij kun je ook ver gaan met de vele grijstinten die hierbij tevoorschijn komen. Photoshop is een programma dat onmisbaar is bij dit werk. En geloof me, daar kun je je menig uurtje mee amuseren.

6 opmerkingen:

 1. Edwin,

  knap werk!

  (probeer ook wel eens wat, dus heb wel een idee hoe moeilijk het is om alles "goed" te krijgen)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Bedankt Edwin voor de prachtige foto's! Je kunt gewoon zien dat je er veel tijd in steekt, alles keurig afgewerkt. Persoonlijk vind ik zwart-wit mooier (sfeervoller) dan kleur. Ben benieuwd wat je komende jaren allemaal nog zal leren in St. Niklaas.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuk dat je die foto's op je blog hebt geplaatst. Leuke cursus ook, denk ik. Maar, ik heb nu een tijdje naar die foto met al die punten zitten kijken en kom er maar niet achter wat je daar toch hebt gefotografeerd... Vertel eens.
  Goede feestdagen gewenst trouwens.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ha, daar zat ik nou op te wachten. Wie zou uitvinden wat die foto voorstelt? Aschwin, het is een aluminium geverniste tranenplaat, te koop bij de Gamma, gefotografeerd onder een hoek, met gebruik van een lichtspot, daarna de donkere tinten (schaduw)doorgedrukt met Photoshop, en nog wat kleine nabewerkingen. Ik was heel tevreden met het resultaat en heb hiermee punten gescoord. Alleen die tranenplaat moet ik nog terugbrengen, kost tenslotte €30.

  BeantwoordenVerwijderen