donderdag 22 juli 2010

Tussenstand

Tja, wat zal ik er van maken? Tussenstand, is dat niet zoiets als halfweg? Denk niet, hoop ook niet dat ik halfweg ben met het herstel. Want hard gaat het nog niet. Maandag een strand/ en duinenloop van gemaakt. Ongeveer 14km in een uur en 5 minuten. Best een zware ronde gekozen, flink doorgelopen (zover ik dit kan, op het moment), en niet ontevreden. En de vrees voor de komende 24 uur. Hoe zal de blesure zich ontwaren? Viel mee, een geruststelling. Natuurlijk doe ik de dag erop de verplichte rust, om woensdag weer eens op de club te trainen. Heb mezelf getest, 4x 400 meter, dit vanaf 1'30'' tot 1'22'' (zucht). Ach, ik zou zoveel sneller willen. En dat zou wel gelukt zijn, maar was verstandig genoeg me in te houden. Natuurlijk moet ik nu ook weer afwachten tot de volgende dag om te merken of ik mezelf meer schade heb aangedaan dan dat ik goed heb gedaan. Wederom, een meevaller. Dat wil zeggen, niet méér last dan andere dagen.
Als dit goed blijft gaan, zal ik deze week tot 4 trainingen uitvoeren. Dan wel voornamelijk duurlopen, met het doel mijn hartslagritme tijdens het lopen te verlagen. In mijn 'goede' periode, lag mijn hartslag rond 130 per minuut, bij een duurloop met gemiddeld een 14 per uur. Nu is deze tussen de 140 en 150 per minuut, op een lager tempo, 12/13 per uur! Dus eerst dit maar eens goed krijgen, voordat ik me stort in de wat ruigere intervallen. En natuurlijk opletten wat de hielspoor betreft...

2 opmerkingen:

  1. Een tussenstand hoeft niet persé halverwege te zijn. Bij een ruststand ben je meestal halverwege. Ik zit inmiddels al drie weken in de ruststand.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Edwin,

    dat klinkt toch al best hoopgevend! 14 km in 1u05 is gewoon een mooie training. Volgens mij ben je op de goede weg terug. Succes met de opbouw en verstandig dat je niet forceert.

    BeantwoordenVerwijderen