donderdag 12 augustus 2010

Raak er maar eens vanaf

Mijn gewicht, ik train op het moment dat de stukken ervan af vliegen, maar niet mijn gewicht.
Terwijl ik wel min of meer mijn oude schema aan het volgen ben, ga maar na.
Na Cadzand heb ik vrijdag intervaltraingen uitgevoerd, vijf series van 400, 300, 200 en 100 meter in een tempo van 3'20'' per km. Zondag flinke tempolopen in het Clingse bos, 8, 5, 4, 3, 2 en 1 minuut, tempo vanaf 3'30'' per km voor de 8 minuten. En vanaf daar geprobeerd telkens wat sneller te lopen, hoewel dit best zwaar was. Het is tenslotte een bos, en het ene pad ligt nou eenmaal wat beter dan het andere pad. Maandag een fikse duurloop, oftewel een halve marathon gelopen om 19h30. Gedropt in Terneuzen, dus moest ik wel deze 21km lopen om thuis te geraken. Nou vooruit, mijn doel had ik bereikt, de afstand afgelegd in precies 1h30, en dus terug met mijn duurlooptempo van 14 per uur. Met een zware laatste kilometer, ik kreeg me toch een partij honger!! Maar hoera, ik had vier weken geleden niet durven dromen dat ik vier weken later dit zou kunnen presteren (en de rest van de avond afgezien van het afzien). Dinsdag kon ik wat bijkomen, en belangrijk, nauwelijks last van enige vorm van hielspoor. Het blijft wat prikkelen in de ochtend bij het opstaan, maar als het daar bij blijft...
Woensdag nog eens bij de club langs geweest, om daar 5x600 meters af te leggen. De rust tussendoor was eveneens 600 meter, dus je begrijpt dat het een intensieve training werd. Achtereenvolgens heb ik, na de eerste 600 meter even de kat uit de boom te hebben gekeken (ik voelde nog altijd de halve marathon expeditie zitten) deze in 1'54'', 3x 1'47'' en één maal in 1'46'' gelopen.
Dat ik zeer tevreden met de verlopen trainingen, dat spreekt vanzelf. Ik zit weer op koers, ondanks mijn gewicht.

4 opmerkingen:

 1. Mooie trainingen Edwin, vooral die 600's. Hopelijk kunnen we toch eens samen zo'n training afwerken als je in voorbereiding voor een 800 bent. Dan beginnen we bij 1'40. Ik weet zeker dat je dat kunt als je je erop gaat richten.

  Succes met de verdere opbouw! Ik zou er niet van staan te kijken als jij ook sterker terugkomt dan voorheen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mijn ervaring is dat je door trainen heel langzaam tot gewichtsverlies kom.
  Helaas.. je zal ook je eetpatroon aan moeten passen..

  Ben wel min of meer onder de indruk van je snelheid..

  BeantwoordenVerwijderen
 3. 68 Kilo, Gunther, was voorheen 3 á 64kg. En ga maar eens met 4kg extra hardlopen.

  BeantwoordenVerwijderen