zondag 5 september 2010

Harder...Better...Faster...Stronger...

Daft Punk

Met mooie duurlopen, bijvoorbeeld 18km in 1h15, gelopen in de duinen van Cadzand en over de vestingwerken van Retranchement, 15km in 1h02, intervaltrainingen, licht en zwaar zoals 8x800 metertjes in 2'50'', of 4 series van 4, 3, 2 en 100 meter aan 18 per uur (met weinig rust), kan ik wel zeggen dat ik me bij elke training me weer wat sterker, sneller en beter ga voelen. Het blijft opletten, niet zozeer met mijn zere voet alleen. Want langere tijd rust nemen is allemaal goed en aardig, ik moet ook rekening houden met langere tijd om terug op te bouwen. Een blesure ligt zo op de loer. Maar met dergelijk weer, zoals op dit moment, is het gewoonweg heerlijk om intervaltrainingen uit te voeren. Ik loop ook weer op schema, wat betekent dat ik me moet houden aan bepaalde richttijden. Dat valt soms niet mee, ik wil (en kan) sneller.
Daarom het besluit in Breda de 10km te lopen, en wel voluit. Halve marathons en dat soort werk schuif ik op de (hele) lange baan. Sterker nog, ik heb me net ingeschreven om a.s. zaterdag een wedstrijd in Terneuzen te lopen van nog geen kilometer lang. Tja, die luiheid van mij, hé....

3 opmerkingen:

  1. Je bent weer ouderwets goed bezig Edwin, ik kijk er al naar uit als je in echte topvorm zit. Die 2'06 van jou zal niet lang blijven staan, misschien zaterdag al verleden tijd? Hopelijk kan je een groot stuk meelopen, want ik zit niet meer in de 1'57 vorm.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ziet er goed uit.Wat korter werk om wat snelheid op te doen en zodra het winterseizoen begind sta je er weer.Just in time!!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Met alle respect, maar Marcel volgen staat gelijk aan zelfmoord volgens mij.

    BeantwoordenVerwijderen