zondag 1 november 2009

De Piet Spruit loop, ter nagedachtenis... Ik heb de goede man zelf niet gekend, maar was wel gekend in Terneuzen en omstreken vanwege zijn loopactiviteiten. Verder weet ik niet genoeg over deze man om er nog iets over te vertellen, William misschien? Trouwens, van William kreeg ik de goede raad me voorlopig niet meer bezig te houden met lange afstanden (zie vorig artikel), en nu weet ik niet zeker of de 14km onder de lange afstanden valt? Met wat ik de laatste tijd gelopen heb, vind ik zelf de 14km behoorlijk kort. Dus vind ik zelf dat ik me aan Williams raad heb gehouden. Toch ben ik niet te hard van start gegaan, zaterdag om 15h op camping 'De Braakman in Hoek. Normaal gezien zou ik gelijk hebben meegelopen met de snelste lopers op de kortere afstanden. Nu vond ik het verstandig om gewoon bij degene te blijven die ook de langste afstand liepen. Dat lukte wel goed, hoewel het tempo voor mij verontrustend hoog lag. Maarja, ik kan maar proberen. Na een halve ronde te hebben gelopen, vond ik het tempo zelfs wat te ver inzakken en nam de kop over om dan ook gelijk weg te lopen. Overmoedig, want na de eerste ronde te hebben afgelegd, kregen de drie achtervolgers weer aansluiting. Ik sloot achter aan en kon gelukkig wel meekomen. Na ronde twee had er ondertussen één loper moeten lossen. In deze tweede ronde hadden we Kris Derveaux terug gehaald en passeerden we hem ook! Kris is toch nog niet op zijn oude niveau, lijkt me. Maar wat me nog meer verbaasde, is dat ik Niek den Exter zag finishen. Gingen wij nu zo snel, of liep Niek ook niet zo lekker? We liepen nauwelijks 50 meter achter hem!
Met drie verder, maar ik wist eigenlijk niet eens of we nu drie of vier rondjes moesten lopen. Moeilijk rekenwerk was het niet, we passeerden de finish voor de tweede maal in ongeveer 25'30''. Dus we deden een kleine 13 minuten per ronde. En in 39 minuten kan ik geen 14km afleggen, daarvoor ben ik te blank. Dus er waren nog twee rondjes te doen (kreun). Zou niet zo erg zijn, als ik maar niet zo verduveld hard moest lopen om mijn positie te houden. Onderwijl waren me maar met twee meer, maar ik voelde dat ik in de laatste ronde zou moeten lossen. Dat gebeurde ook, maar verrassend genoeg werd het gat nooit groter dan 50 meter. Ik heb dan ook nog een poging gedaan om het gat dicht te lopen, omdat ik al wist dat ik er vanavond veel spijt van zou hebben moest ik geen poging hebben gedaan. Maar nee, ik kreeg het niet op tijd voor elkaar, en met 15 seconden verschil werd ik tweede. Dat wil zeggen, dat dacht ik toch! Blijkt er nog ene voor ons te hebben gelopen die op minder dan een minuut van mij was gefinished. Ik had hem heel de weg niet gezien, wat niet vreemd was op een parcours vol met bochten, grindpaadjes, gras, de ministrandjes langs de kreek, bospaden, trapjes en wat nog voor moois allemaal. Derde dus, met 'mijn best moeten doen' een pittige wedstrijd op een mooi parcours met best wel veel deelnemers. Op de lange afstand al meer dan 90 lopers, waaronder ook Monique, tevreden met haar resultaat. Ook Carla had gekozen voor deze afstand, met het oog op de 7-H. Nu was de vraag of de afstand wel klopte want ik zou dan een gemiddelde van 17,3 per uur hebben gelopen, volgens de uitslag. Onder normale omstandigheden, dus wat beter getraind, op een gewoon parcours in plaats van een halve cross, dan lukt me dat wel. Nog maar eens nagerekend, en ik kom dan op 16,5 per uur. Dat lijkt me wel realistisch, en mag ik nog zeer tevreden zijn. De afstand blijkt ook juist te zijn, dus begrijp ik niet dat ik dit wel voor elkaar heb gekregen, na de beroerde laatste weken. Conclusie, de vorm raak je niet zomaar kwijt. Het heeft me misschien wel eens goed gedaan zo weinig te trainen. Ik weet nu wel dat ik er weer tegenaan kan gaan. Hoewel, gezien de komende wedstrijden, de trainingen nog op een laag pitje staan.

PS de uitslagen op internet zijn aangepast, met de juiste gemiddelden

uitslag deel I 14kmuitslag deel II 14km

2 opmerkingen:

 1. Edwin niets anders dan positief geluidjes, ik kan je helemaal begrijpen, je bent iemand waar ik persoonlijk van hou, de winners mentaliteit! zo hoort het ook te zijn wanneer je er voor gaat geen gezwam geen gezever, gewoon op je doel af gaan.die mensen mag ik wel
  doch de laatste info van je waren klachten, niets mis mee; gewoon normaal, dat hoort erbij, het is niet leuk.doch heb ik zo iets van, die marathon Etten leur zit me echt dwars, ik ben zeker dat je een professionele marathon (Rotterdam, Eindhoven, Parijs)loopt met een goed gerichte trainingen en bijkomende wedstrijden, de hoofdvogel kan afschieten, Edwin je hebt het in je, je kan het en het zal er een dezer dagen uitkomen.
  Proficiat dat je weer als Zeeuw mag lezen, ik geniet ervan!

  groetjes
  william.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hey Edwin,

  top gelopen vandaag, zo zag ik in de uitslagen! Snelheid zit dus duidelijk nog prima. Op naar Nijmegen!

  PS: je moet je wedstrijd-agenda nog even updaten

  BeantwoordenVerwijderen