zondag 7 maart 2010

Rise Up

Cypress Hill

Armzalige trainingen, twee á drie per week, met een kilometrage van niet meer dan 30. Niet heel erg gemotiveerd om vandaag een zware loop te ondergaan in Cadzand. Ongeveer 10km door de duinen, over het strand en af en toe verhard dat dan wel weer op en neer ging. Mooi weer, een koude wind. Niet heel veel deelnemers, er blijken elders ook wedstrijden gelopen te worden. Wat ook meespeelde was het mindere resultaat bij mijn laatst gelopen wedstrijd. Sindsdien ben ik een beetje in het slop geraakt wat training betreft. Het zal afzien worden, of ik doe gewoon wat rustiger aan.
Omdat ik me niet had geïnformeerd over de starttijd, waren Carla en ik nauwelijks op tijd om nog fatsoenlijk te kunnen inlopen. We kwamen net over tienen aan, de start was om half elf. En daar kwam ik ook pas achter toen we daar al een kwartier waren. Heb ik nog tien minuten kunnen inlopen. Het inlopen voelde wel goed aan, goede hoop. Dus waren we gestart om 10h30, ik stond toch maar vooraan. De ronde was tegenover andere jaren iets aangepast, ik had natuurlijk niet kunnen verkennen. Die andere jongens wel, en ik was toch niet van plan gelijk te demarreren (zeker niet met Kris Derveaux en Eric Cappon bij me), dus konden ze me de weg wijzen. Het plan was om bij Kris te blijven lopen, zolang dat ik het volhoud. Daarna proberen om samen met Eric de tocht uit te lopen. Boven verwachting, maar in de tweede ronde (van de vier), bij het beklimmen van een zandheuvel, viel er een gat tussen mij, Kris en Eric. Ik liep net kop, en ging net wat sneller de helling over waarbij daar de beslissing eigenlijk viel. Maar de wedstrijd was nog niet voorbij, er waren nog twee en een halve ronde af te leggen. Ik kan er kort over zijn, Kris en Eric sloten niet meer aan, het gat werd groter en kon solo voor de tweede maal de start passeren. Uiteindelijk heb ik de 10 zandkilometers in 38'15'' afgelegd, met 1'44'' voorsprong op Eric. Zeer tevreden met deze herrijzenis kon ik het loopje afsluiten. Er moet nog wel wat gebeuren voordat ik start in Sluis voor de halve marathon, maar deze week kan ik er nog even stevig tegenaan. Komt goed....

Carla had ook ingeschreven voor de volle vier rondjes, en kwam binnen in 1h01'07''. En ontspannen kunnen lopen over het pittige parcours. Was een goede training, want ze staat immers ook ingeschreven voor de Antwerp 10 miles.

8 opmerkingen:

 1. Ziezo, zo kan het dus verkeren. Rise up!, inderdaad. Goed gedaan Patrick!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oeps... ik ken ook een Patrick met dezelfde achternaam..., vandaar. Iets te snel mijn reactie getypt denk ik, Kees, Jan, Pieter ... nee, eeuuh,... euh, EDWIN bedoel ik!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hallo zeg, Eric Cappon op 1.44 min.toch ook een gerenomeerd zandhapper!! Nu wordt ik wel benieuwd naar de eerstkomende 1/2 mrt,s dit voorjaar.Daar kan zo maar eens een pr.uit voortkomen als alles mee zit.
  (Geloof dat ik met dat pr meer bezig ben dan jij,zo graag zou ik het je zien verwezelijken.)Maar ja waar bemoei ik me eigenlijk mee.Succes!!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Vroeg jij jezelf a of je als topper mocht doorgaan???? I rest my case!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. zie het als een compliment als je zo'n voornaam krijgt...(Saint)Patrick is een heilige in Ierland...overigens schenken ze daar ook prima bier! By the way: (wederom) sterk gelopen. Het werkt dus echt blijkbaar: veel rusten en vooral NIET denken aan een marathon!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. CATHOLIC ENCYCLOPEDIA: St. Edwin Biography of the first Christian King of Northumbria, who died in 633. Also known, in Latinized form, as Aeduini.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Saint Edwin is dood. Saint Patrick...ook...maar is een beschermheilige...en op 17 maart (jaja volgende week!) wordt dit in Ierland, maar ook in de USA, Australie etc. gevierd met vuurwerk, kermis..iedereen loopt dan in een groen pakje rond en wordt er ook veel Groen Bier gedronken?! Zou je daar ook harder van gaan lopen trouwens? Voor nog meer info: http://nl.wikipedia.org/wiki/St._Patrick%27s_Day

  BeantwoordenVerwijderen