maandag 12 april 2010

Tussen wal en schip.

Ik merk wel dat ik een beetje uit de toon val met al die marathonperikelen deze laatste weken. Het is al marathon wat de klok slaat. Vanzelfsprekend, ten eerste kun je een marathon niet vergelijken met de wekelijkse trimloopjes hier in de buurt. Alleen het organiseren al, en dan de lopers, tja, je kunt het of niet, hé. Aan de meesten hun voorbereiding zal het niet liggen. Zolang ik het heb kunnen volgen zal het voor het grootste deel geen probleem zijn de afstand af te leggen. Ik heb zelf deze avond vanaf Koewacht over het schelpenpad gelopen, met als keerpunt het Axelse bos om dan zo weer dezelfde route af te leggen. Deze 20km liep ik gemiddeld in 4'13'' per kilometer, veel te hard maar te verklaren. Met dit weer, en de hele dag het mooie vooruitzicht om eindelijk nog eens een duurloop uit te voeren is een welkome afwisseling na al die intervaltrainingen. Ik kon het niet helpen, gemiddeld 14,3km/h te lopen. Maar dat ik dit mocht doen, en vooral kon doen, dat maakt mijn training zeer geslaagd. Misschien dat ik dit morgen moet bekopen met de hele dag stramme spieren neem ik maar op de koop toe.
Ik ben in ieder geval klaar voor aanstaande zaterdag en ik heb er zin in, laat maar komen...

...want ik heb mijn motor uit de hoek van de schuur geplukt, een nieuwe accu geïnstalleerd, een proefrit gemaakt en dan kan ik zaterdag van hot naar her toeren om te fotograferen en de marathon volgen. Ik hoop wel op een beetje fatsoenlijk weer, maar ja, wie niet?

En zondag stort ik mij dan op de 800 meter. Ook een discipline die ik niet beheers, maar er toch twee uur autorijden voor over moet hebben. Zot gedoe, maar eerlijk gezegd, geloof je dat als ik er aan denk aan de start te moeten staan voor deze 800meter, dat ik dan een kleine zenuwaanval krijg? Het zweet breekt me uit. En wat kan er nou helemaal gebeuren op nog geen kilometer lopen? En hup, ik krijg weer de zenuwen bij deze gedachte. Waar ben ik in Hemelsnaam aan begonnen? Was ik maar al 2'06'' ná de start vérder, dan weet ik tenminste of het gelukt is....Ik denk dat ik wel goede raad kan gebruiken, Marcel?

3 opmerkingen:

 1. Waarom je druk maken.In Leiden lekker ontspannen en anoniem 800mtr.lopen.Nee tijdens de pinksterwedstrijden wanneer al je suporters er zijn dan mag je een klein beetje gezonde druk voelen.
  Zelf hoop ik er bij te zijn uiteraard.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Edwin, als je echt een snelle 800m wilt lopen, moet je er natuurlijk specifiek voor trainen (geen lange afstanden meer, typische 800-trainingen etc). Maar een 800 als tussendoortje moet zeker kunnen en zelfs zonder speciale voorbereiding zie ik je die 2.06 nog wel verbeteren. Succes zondag!

  PS: Fons, dat zou heel bijzonder zijn als je er bij bent. Voor mij een extra stimulans om hard te lopen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Je kan een tip gebruiken? Marcel niet proberen te volgen.

  BeantwoordenVerwijderen