woensdag 19 mei 2010

Hielspoor

Definitief hielspoor. Na een bezoek bij de huisarts kwam deze berichtgeving niet als een verrassing, wel als een tegenvaller. Ik hoopte op iets gemakkelijkers. Ik had al vernomen dat dit wel eens op een lang genezingsproces zou kunnen uitlopen.
Rust houden, de hiel iets verhogen, en dan maar afwachten...

Ondertussen Budapest aan gedaan, en van het leven dáár ga je ook niet dunner worden! Een geweldige keuken, met dito wijntjes. Dus een heftig weekend gehad, culinair gezien. En dan niet sporten, ik geloof dat ik enige verandering bij mezelf bespeur (lichamelijk). Niet hardlopen, en dat terwijl Budapest een echte hardloopstad is. Zelfs na tienen 's avonds kom je hier nog lopers tegen. Kijk ook maar eens op Google earth, zoom op Budapest en je zal de talrijke atletiekbanen ontdekken. Een stad met uitersten, met zeer dure winkelstraten aan de ene kant. En dan is er de zogenaamde 'Chinese markt', enkel kilometers verderop. Oude gebouwen, die mij persoonlijk niet veel zeggen. Vriendelijke inwoners, zelfs in het verkeer. We hebben natuurlijk veel gebruik gemaakt van het openbaar vervoer, en met drie metrolijnen, vele tramlijnen, trolleybussen en gewone bussen is elke uithoek van de stad gemakkelijk bereikbaar. Na twee dagen is het al duidelijk hoe dit reilt en zeilt. Mooi weer is wel belangrijk bij een stedentrip, en dit liet ons de laatste twee dagen in de steek. Storm, regen en kou zorgden voor veel ellende in heel het land. Men verzekerde ons, dat deze weersomstandigheden wel heel abnormaal waren. Natúúrlijk, als wij er zijn!!!!!

We hebben er wat van gemaakt, binnen is er ook van al te zien. Musea in overvloed, en van alles en nog wat. Zelfs nog een hypermodern winkelcentrum bezocht, ze hadden daar zelfs Mediamarkt. Nou, voor het goedkope moet je daar niet zijn. Zover ik het kon vergelijken, is het in Nederland met dit soort winkels een stuk goedkoper. Was soms lastig omrekenen, 100 Huf is 44 cent, ga maar na!! Ik vroeg me wel af welke hardloopschoenen ze daar hebben en ook, waar ze die dingen kochten. Nauwelijks sportzaken gezien, en als er al wat was, was het Nike en Adidas.
Zou ik nog eens teruggaan, dat is de vraag. Het lijkt me wel schitterend om daar eens een halve marathon te lopen. Als ik ga, dan wel met de auto, want zo'n vliegreis...ik blijf het niks vinden.

5 opmerkingen:

 1. Ontzettend balen Edwin. Maar laat het nu maar goed genezen, dan kan je er daarna weer tegenaan! In ieder geval heb je nu wat meer tijd voor je andere hobby's en kan je daar even de aandacht op richten. Zo'n reis naar Budapest lijkt mij ook zeker de moeite waard.

  Veel beterschap!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Een wijs man en partner van één van de snelste Zeeuws-Vlaamse dames sprak ooit de legendarische woorden: 'Beter hielspoor, dan pielspoor'.
  Zelfs Cruyff had het niet beter kunnen zeggen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Da's klote dat je niet kan lope...zal ik je een keertje komen ophalen om een stukje te fietsen...of ga je een keer in het wiel hangen van die fietsende broer van je...?!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dat is heel vervelend. Doe maar rustig aan, dan komt het wel weer goed.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Inderdaad, gewoon je rust pakken.

  BeantwoordenVerwijderen