zondag 19 december 2010

Saai rotweer

Nou, dat is duidelijk, de Stekense Kerstloop gaat niet door. Kon me ook niet voorstellen dat die door zou gaan, als ik de berg sneeuw hier buiten zie liggen. En er is nog meer van die vuiligheid op komst. Ik had niet meegedaan moest het wel plaats vinden. Sinds een week heb ik last van mijn rug, wat nu zich heeft verplaatst naar mijn heup aan de linkerzijde. Moeilijk lopen, laat staan hardlopen. Vermoedelijk heb ik dit opgelopen bij die halve marathon van verleden week. Het lopen over een schuin aangelegd pad ligt me niet, ik heb dáár al eens een slechte ervaring mee gehad. En nu zit ik met de gebakken peren. Maar ja, met dergelijke weersomstandigheden valt er wat mij betreft toch niet fatsoenlijk te lopen. Ik had min of meer voor mezelf beslist om het voorlopig het lopen op een laag pitje te zetten. Maar nu met die blesure kan ook de waakvlam uit. Ik heb de tijd, ik wil pas in april presteren op de 10 mijlen van Antwerpen. Daarnaast wil ik me ook gaan voorbereiden op de Pinksterwedstrijden in mei, maar dan moeten de temperaturen toch flink gestegen zijn. Dus...allemaal lange termijnwerk. Ik hoop wel op een wat beter jaar dan afgelopen jaar. De geslaagde wedstrijden kan ik op de vingers van één hand tellen, en als ik werkzaam zou zijn in een houtzagerij (en onvoorzichtig zou zijn), zou dit nog te doen zijn. De mooiste waren dan de halve van Cadzand (1h15'12''), en de 800 meter in Leiden (2'06''96). Nogal een groot afstandverschil, om zo achter elkaar te zetten staat wel mooi. Met die ouderdomsblesure die lang is blijven aanslepen ben ik tot nu toe ook niet meer terug in mijn oude vorm geraakt. Nog één ding wil ik wel proberen, en dat is toch die 800 meter.
Ik wil ook niet naïef zijn, haal ik mijn oude tijden niet meer, dan het zij zo...

3 opmerkingen:

 1. neen die schuine kant is ook niks voor mij,....ik had vorig jaar ook een blessure aan de heup ,hopelijk ben je er snel vanaf en kom ik je dit keer niet tegen voor de konijnepijp op de 10 miles, prettige feestdagen. Jan G

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Weest gerust Edwin, volgens mij is het al heel lang geleden dat er met pinksteren nog sneeuw lag!
  Benny NL

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Edwin, je hebt inderdaad een lastig loopjaar achter de rug, maar toch vind ik dat je een knappe comeback hebt gemaakt. Het is niet vanzelfsprekend om na zo'n blessure je oude niveau alweer te benaderen, maar dat is je toch voor een heel eind gelukt. Je 1u15 in Cadzand vind ik zonder twijfel je beste prestatie van 2010!

  Het winterdipje is herkenbaar, hardlopen is nu echt geen pretje. Volgens mij staat het bij iedereen op een lager pitje. Bij mij in ieder geval ook, vooral toen ik hoorde dat Stekene afgelast was. Dus maak je geen zorgen, want zonder blessures zal je nog mooie dingen laten zien in 2011.

  Ik hoop voor jou op een mooi en blessurevrij loopjaar, met als kers op de taart een pr op de 800 meter!

  BeantwoordenVerwijderen