maandag 13 oktober 2008Aruba wil wegen sluiten voor dikke bevolking


In een poging de bevolking slanker te maken, overwegen volksvertegenwoordigers op Aruba bepaalde wegen in de weekeinden af te sluiten. Mensen moeten dan lopen voor hun boodschappen. Dat staat in het Nationaal Plan van de Arubaanse parlementaire commissie Obesitas.In landen als Colombia en Ecuador is het blokkeren van wegen een goedkope en succesvolle strategie gebleken om mensen meer te laten bewegen. Een ander idee van de Arubaanse commissie is om een lijst met nationale wandeldagen samen te stellen. Op Aruba is 77 procent van de bevolking te dik.
Dit soort berichten maakt het leven weer zo lekker luchtig, ik hou daar wel van. Om een groot (lees dik) probleem zo op te lossen. Zou dit haalbaar zijn in ons land? Is het haalbaar in Aruba? Ik hoop van wel, ik stel me al die dikkerds al voor, waggelend langs de straat, op weg om hun kratje pils of zo. Van al die beweging krijgen ze wel extra honger. Dus voordat ze huiswaarts keren, nog even flink schransen bij de plaatselijke macDonalds. Water naar de zee dragen, maar de middenstand vaart er wel bij. Toch werkt het dus in Colombia en Ecuador, volgens het bericht. Ik denk dat ze hier een ander om de boodschappen sturen, een magere springer of iemand die er dan niet om geeft om een stukje te lopen. Of worden de wegen alleen afgesloten voor degene die te dik zijn? Dan is er een controlepost met een bascule om je te laten wegen, of je vetpercentage wordt gemeten. Maar hoe moet dat dan als je naast de buurtsuper woont en je bent te dik? Ontspring je dan de dans?
Hier is nog veel werk aan de winkel.

1 opmerking:

  1. da's ideaal op die manier kunnen ze direct die weg massaal gebruiken om erover te lopen...zouden ze hier ook moeten doen al was het alleen maar om het fileprobleem op te lossen.

    BeantwoordenVerwijderen