zaterdag 8 november 2008

Mag het ietsje meer/minder zijn?

Ik weet nu niet wat de werkelijke afstand is van de loop in Terneuzen. Op de uitslag van deze uitgave staat 16km voor de langste afstand. Maar twee jaar geleden stond op de uitslag een afstand vermeld die 800 meter korter is. Als ik nog goed herinner was dit toch krek dezelfde ronde. Afijn, vier rondjes dan die gelopen moesten worden voor de langste afstand. Ik heb toen ongeveer 2,5 minuten sneller gelopen, dus de aftakeling is in volle gang. Tijd om de handdoek in de ring te gooien. Dit had ik al eerder moeten doen, stoppen als je op je top bent. En niet als je deze gepasseert hebt (meen ik niet echt). Nu heb ik niet zo geweldig mijn best gedaan om mijn tijd te verbeteren op deze wedstrijd, hard genoeg hollen om te kunnen winnen vind ik wel genoeg. En dat is gelukt, alhoewel ik mezelf nogal heb aangesteld door de laatste anderhalve ronde nog een versnelling aan te voeren die niet werd beantwoord door mijn naaste concurrent. Geen grootspraak of zo, maar ik had wel in de gaten dat ik de overwinning mee naar Koewacht kon brengen. Ik hoefde niet vollebak te gaan, maar ik wou op zijn minst binnen het uur finishen. Ik heb zelf nog de afstand proberen uit te meten op de computer, en dan kom ik aan 15,4km. En dan is 56'06 zeker niet snel genoeg om volgende week een goede tijd te lopen. Het kan wel sneller, maar of ik heel veel sneller kan, dat is de vraag. Een echte test was dit ook niet, omdat ik deze wedstrijd niet had gepland. Ik heb afgelopen week niet veel getraind, dus wou ik dit wat compenseren met deze wedstrijd. Stom eigenlijk, een goede trainingsweek kun je niet goedmaken met één wedstrijd, dat weet ik. Maar ik heb nog een paar trainingen te gaan tot Nijmegen. Verbeter ik mijn tijd niet op de 15km, hebben we toch een leuk weekend in deze stad.

maandag 10 november, vervolg;
Het was dus duidelijk geen 16km, bedankt Patrick voor je gegevens. Dan had ik in het verleden wel supertijden gelopen ook, op deze ronde. En wat er geschreven wordt in de krant, het word altijd wat verdraaid met hetgene wat je vertelt. Ik wou dit niet zomaar een training noemen, een wedstrijd is een wedstrijd. En als het kan, ga ik net zo goed voor de eerste plaats. Alleen moest ik er nu (gelukkig) niet zoveel moeite voor moeten doen. Ik had wel liever een 12km wedstrijd gehad om daarin voluit te gaan. Verder vind ik het een leuk bericht, t'is weer eens aardig om mijn naam in de krant te hebben staan. Maar de bloemen (volgens De Stem), die moet ik dan nog ontvangen, neem ik aan!!

2 opmerkingen:

  1. Ik vin da gij rap vertrekt...en dat ook nog eens lang vol hou! Qua afstand heb je gelijk, ik hoorde van iemand die ook met zo'n gps-horloge liep 15,350 op z'n ding had staan. Op naar de 7-heuvelenloop zou ik zo zeggen. Succes alvast.

    BeantwoordenVerwijderen