zaterdag 6 oktober 2012

Zeeland Marathon

Wat kan ik er meer van maken? Een desillusie als marathonloper. Man overboord? Helemaal niet. Zeker niet    nadat ik de Bredase Singelloop als supporter heb bezocht. Meelopen was deze maal geen optie, met 32.5km in 2h17 daags hiervoor was daar geen denken aan. De halve marathon, och, het deed geen hartzeer niet mee te kunnen lopen in Breda. Maar ik besefte wel dat dit is wat ik wil blijven doen. Ik rij liever op Euro 98 dan op diesel. Bij de marathon begon na 28 km het waarschuwingslampje te branden, bij mijn auto zou ik geen meter meer rijden. Voor mezelf ben ik dan minder verstandig en ben tegen beter weten in nog een paar kilometer verder gestrompeld. Water hield ik niet meer binnen, mijn oren sloegen telkens dicht en kreeg zodanige kramp, dat ik om de paar 100 meter moest stoppen. Wat is er gebeurt? Ik weet het echt niet. Natuurlijk ging het best wel snel, met 57'51'' op de 15km, en 1h23'' op de halve. Maar dan hoef ik nog niet op 30km aan de kant te moeten gaan. Toch nog even getwijfeld of ik verder zou gaan, nadat Carla me gelukkig had opgevangen. Maar ik had al van te voren aangegeven dat ik de marathon fatsoenlijk wilde uitlopen in een redelijke tijd. Ik heb er niks aan ten koste van weken revalideren tegen elke prijs zonodig Zoutelande te bereiken. Daarvoor is zo'n marathon voor mij van het minste belang, is onderschikt aan bijvoorbeeld de 15 kilometers in Nijmegen. Voor mezelf heb ik bewezen nog niet uitgeteld te zijn op het kortere werk. Daarmee wil ik zeggen dat ik nu niet zeg 'voor mij nooit een marathon meer'. Maar omdat ik misschien eens op de 5 jaar 42km in wedstrijd verband zal afleggen, heb ik voorlopig geen haast. Die haast gooi ik liever in de helft van een marathon, omdat ik werkelijk genoten heb van de wedstrijd in Breda, als toeschouwer. Om dan over een jaar zelf weer aan de start te staan bij de Singelloop in Breda. En ik neem me voor, ik zal er godverdomme hard gaan (sorry voor de taal, maar zo voel ik me nu)....

2 opmerkingen:

 1. Ik had je als gepassioneerd sporter graag het succes gegunt.
  Zoals in de techniek of wetenschap het falen meer informatie bevat dan een succes, geldt dat denk ik ook in de sport.
  Het is juist het analyseren waar het mis ging in de trainingsopbouw of in de wedstrijd dat de sporter completer maakt. Speel de film terug en vraag ook naar de observaties van anderen.
  Tenslotte moet er iemand zijn die de eer van zeeuws-vlaanderen redt in het geweld van dun overkant, olland en erbuiten.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mnwjahhh...de eer redden van ZVL betreffende de hardloopsport laat ik maar liever aan een ander over. Ik voel me niet zo geroepen iets te kunnen doen tegen dat overkants geweld. In de jaren dat ik het zou hebben kunnen doen kon ik in het weekend niet snel genoeg in het café zijn. Nu is het te laat, de jaren 90 zijn al een tijdje gepasseerd. Laten we dan de hoop vestigen op de jongere garde. In Hulst en omgeving loopt er wel wat rond, ik weet er eentje die weer de goede kant op gaat. Maar ik vermoed, of weet het wel zeker, dat hij liever orgel speelt!!

  BeantwoordenVerwijderen