donderdag 5 juni 2008

Snelle kilometer

Voor het eerst heb ik de kilometer onder de 3 minuten gelopen. Nu heb ik dit weliswaar nog nooit geprobeerd, maar zaterdag heb ik dit toch gepresteerd tijdens de 1500 meter baanwedstrijd in Hulst. Ik was me hier niet van bewust, maar dat werd mij bijgebracht door Marcel. Ik heb inderdaad wel onder de 3 minuten op die eerste 1000 meter moeten doen, om in 4'26" 1500 meter te halen. Toch leuk. Smaakt naar meer, om nog eens de kilometer onder de drie minuten te lopen.
De geplande duurloop van maandag heb ik verschoven naar dinsdag. Dat de luchtvochtigheid maandagavond eerder gemeten werd in cm neerslag dan in percentage, dat vind ik geen probleem om in te lopen, integendeel. Het waren die andere bijkomstigheden in vorm van hevige ontladingen die 10.000den ampères bevattende, met veel decibel zich meldende, meest spectaculaire licht en vuurwerkshows. Oftewel onweer. Niet geschikt om in te lopen, wel zeer fascinerend. Nog een flinke plas bij ons voor de deur.Dinsdag lukte dit dus wel, hetzij iets moeizamer dan dat ik gewoon ben, het was wat aan de broeierige kant. Toch 1h28'20" om 20 kilometer af te leggen, tevreden.
Woensdag op de baan, een gemakkelijke training deze avond. 4x1000 meter met maar liefst 600 meter rust tussen de versnellingen. Deze lange rust betekent dus wel, dat de 1000 keihard mag gaan. Ik vind dat ik daar wel in geslaagd ben, voor mij gingen deze hard zat, in 3'23", 3'15", 3'15" en 3'14". Ver van onder de drie minuten, maar dát hoef ik geen 4x te kunnen.
Vandaag weer even niks, is wel eens lekker. Hoewel ik het gevoel heb, er toch tegenaan te kunnen gaan. Dat kan morgen weer.

1 opmerking:

  1. Ik blijf het nog steeds indrukwekkende trainingen vinden. Dat zou in Roosendaal met een beetje gunstig weer, wel eens een leuk PR kunnen worden.

    BeantwoordenVerwijderen