donderdag 24 juli 2008

das lang geleden

Dat het wat zomerde, en het is nog verdraaglijk ook met dat windje erbij. Beetje in d'nof bezig geweest, wat kachelhout gestapeld voor de winter (daar denk ik in de zomer aan, natuurlijk). Maar voordat je er erg in hebt, begint het wat te prikken en dat wil zeggen, dat ik morgen maar even uit de zon kan blijven.

Ook lang geleden is, dat ik nog eens twee trainingen op één dag had uitgevoerd. Woensdagochtend om 6h30 begon ik aan een duurloop van 13.7km, die ik in een uur moest afleggen. Op zich niet zo'n probleem, maar het eerste en laatste kwartier moest ik me houden aan een tempo van onder de 13 per uur. Dus dat middelste stuk kon ik naar de 14.4 per uur om in mijn schema te blijven. Ik weet wel, dit zijn allemaal maar richtlijnen, maar als ik op deze schema's wil trainen, wil ik me wel zo dicht mogelijk bij die afstand en richttijden houden. Anders kan ik net zo goed zomaar wat doen. Het is dan niet de bedoeling om 2x op een dag te trainen, maar ik heb vakantie. De hele dag om uit te rusten, ik was niet van plan iets te doen. Alleen de Koninginnenrit van de Tour de France volgen, zeker omdat de aankomst op de Alpe d'Huez ligt. Die komt voor mij nu ook dichterbij, en ik kreeg toch wel de kriebels toen ze deze laatste 14km indraaiden. Ze hadden het zwaar, maar na 6 uur zo'n zware tocht te hebben afgelegd en dan als toetje dit nog krijgt. Ik moet alleen maar vanaf le Bourg-d'Oisans naar Alpe d'Huez. Wel zonder hulpmiddelen!
Woensdagavond op de baan getraind met een kleine opkomst deze avond, vakantietijd zeker. 4x1000meter hebben we gedaan, ging wel lekker. Van 3'38 naar 3'19, dus niet overdreven gedaan. Liepen op een gegeven moment nog wat onbekenden op de baan, maar ze gingen wel hard. Bleken Amerikanen te zijn die tijdelijk in Hulst gehuisvest zijn, ze hadden toestemming daar te trainen. Specialisten op de 800 en 1500 meter met fabelachtige tijden, naar het schijnt. Verder weet ik ook niks van hen. Marcel wist te vertellen dat er ook een Keniaan daar traint, die bijvoorbeeld in zijn training onder de 2 minuten loopt op de 800meter!! Zolang ze hier geen wedstrijden lopen, vind ik het wel goed. Zit er toch niet in, deze jongens vragen natuurlijk startgeld.
Heb ik niet nodig, ik kom zo wel rond.

5 opmerkingen:

  1. He Edwin,

    Zeg even kort, wanneer is die loop op de Alpe d' Huez? Ik ben namelijk in de alpen (2/8 tot 9/8)en aan de Alpe d' Huez om te trainen vanaf 3 augustus tot en met 7 augustus.

    groeten,

    Marlon

    Email: trimlopenterneuzen@live.nl

    BeantwoordenVerwijderen
  2. 15 augustus, Marlon, dus dat is net iets te laat voor je.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Vanavond 7x 1000m gedaan met die Amerikaan !!!!!!!
    Gaat gelukkig toch steeds beter.
    Burgh-Haamstede staat trouwens wel in mijn agenda, dat is zoiets als en generale...

    Ingrid

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Kan iemand die Amerikanen en die Keniaan niet meenemen naar Vlissingen woensdag? Ingrid, jullie hebben toch nogal een grote voiture?
    'Hey guys, do you have goesting in the boulevardrun in Flushing?'

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Laat da maar zo, d'r zijn al genoeg rappe daar aan d'n èrekènt!

    BeantwoordenVerwijderen