zondag 21 september 2008

De week

De zin was er even niet om aan mij weblog te werken, daarom nu een inhaalrace over de week. Na de reacties onder de berichten te hebben bekeken was ik verrast door wie mijn weblog gevolgt word, mensen die ik totaal niet ken, maar wel een eigen blog hebben. Leuk om verhalen van andere lopers te lezen die wat verder wonen, werken, leven. Ook mensen die ik wel ken, maar ook geen weet van had dat ze mijn blog hadden ondekt. Mijn voornemen om m'n blog 'up to date' te houden..
Maandag, getraind uiteraard, slechts 12km in 13,5 per uur. Niet veel over te vertellen. Over het krantenartikel wil ik nog wel iets kwijt. Daar staat in dat ik de kust-marathon in een goede tijd wil afraffelen. Wat is de definitie van een goede tijd? Wat voor mij een goede tijd is, is een acceptabele tijd voor mijzelf. Dat wil dan niet zeggen dat ik ga voor een hoge klassering. Dan zou ik wel erg van de hoge toren blazen. Want laten we reëel blijven, dit wordt mijn eerste marathon, en dan nog zo ene! Natuurlijk probeer ik wel een bepaald tempo te handhaven, maar maak me geen illusies. Lukt dit niet, stap ik net zo gemakkelijk uit.
Dinsdag een rustdag, woensdag nog eens op de baan getraind (20x200m, 200m rust) na lange tijd van afwezigheid. En zoals het er nu naar uitziet, zal het nog een week of 5 duren voordat ik weer op de baan train. Tot vóór de marathon heb ik opdracht gekregen geen baantrainingen te doen, en ook de drie weken daarna, geen baan.
Donderdag rust, vrijdag 8x1000tjes in 3'45" met 200m rust. Mooie training, ik hoef hierbij niet alles te geven en kan de training goed rond krijgen. En als het dan ook nog eens zo'n mooi weer is. Ach, als het water met bakken uit de hemel valt, geniet ik er eigenlijk ook van.
Zaterdag, het schijnt dat ik als favoriet in de krant vermeld stond om de wedstrijd in Westdorpe te winnen. Ik heb de wedstrijd gelopen, maar ben gefinished als 34ste. Tja, een warming-up van 20km is wel wat lang om daarna voluit te gaan. Ik heb dus met Carla meegelopen, maar toen ik de uitslag zag wist ik dat ik had kunnen winnen. Ik had deze vorig jaar gelopen en gewonnen in een snellere tijd bij 30 graden celcius (gniffel, gniffel). Die 30km mocht in 2h25, maar heb er 2h26 over gedaan, en dat is niet goed. Een tempo van 12,4 per uur valt eigenlijk niet mee. Het klinkt raar, maar als ik deze afstand met 13,5 loop, voelt dat minder vermoeiend aan. Ik hoop dat dit ook het geval is over twee weken (en eigenlijk iets sneller).
Zondag rustdag. Rustdag? Nee dus, moet nog 10x500 metertjes uitvoeren boven de 17 per uur. Heerlijk, hoop ik. Nee, rust is me nog niet gegund. Mijn schema voor komende week:
Dinsdag 25km in 1h52
Donderdag 15km in 1h07
Zaterdag 6x1000 in 3'40"
Zondag 12km in 53'44".
Dus wel een training minder deze week. Als ik me houd aan mijn schema, dan geloof ik het wel. Greet, mijn trainster weet wel wat ze doet. In die anderhalf jaar dat ik bij haar train, heb ik mijn progressie gemaakt. En ik merk dat ik nog vooruit ga, mooi toch?

3 opmerkingen:

  1. Ik moet toegeven dat ik eerst compleet in de war was toen ik Filip zag finishen en er geen Edwin in de buurt was... ;-);-);-)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Filip had ook liever gezien dat ik meedeed, hij moest nu alleen lopen. Ik had vorig jaar wel Kristof Rul als tegenstander, dan ga je wel harder, natuurlijk.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Die zak petetten uit Westdurpe komen dus goed van pas na zo'n trainingsweek!

    BeantwoordenVerwijderen