maandag 1 september 2008

Kraak het systeem
Als ik zo eens met de auto rond rijd, valt het me op dat er zo gemakkelijk de verkeersregels aan de laars gelapt worden. Richting aangeven als het nodig is word nogal eens overgeslagen, of het kan zijn dat een richtingaangeefapparaatje een optie is bij desbetreffende automobiel. Bumper kleven, te hard rijden, rijden met een voor de auto een veel te dikke uitlaat en dan kan ik nog wel een tijdje doorgaan. Ook moet je voor de aardigheid eens een lesauto volgen, ik ken er één die zelf geeneens kan autorijden. Deze kwam eens mijn buurmeisje ophalen voor een uurtje autoles. Het persoon wilde haar auto aan de kant zetten door middel van fileparkeren. Nou, na heel veel gestuntel stond de voiture eindelijk op zijn plaats. Althans, dat was háár oordeel want ze stapte uit om van plaats te wisselen. De auto stond ten opzichte van het trottoir onder een hoek van zo'n graadje of 10, een halve meter van de stoep vandaan. Mijn buurmeisje is uiteindelijk toch geslaagd voor haar rijbewijs.

Daarom, na het horen van een commercial van het CBR op de radio, waarin een oproep word gedaan voor de vacature van rij-examinator, voelde ik mij geroepen hier gehoor aan te geven. Omdat ik vind, dat rijbewijzen te gemakkelijk worden afgegeven. En als ik een bijdrage kan leveren om deze praktijken een halt toe te roepen, zal ik dat doen. Het kwaad bij de wortel bestrijden!! Op de barricaden voor een veiliger straatbeeld!!! Als een aspirant-bestuurder te horen krijgt, bij mij af te rijden, zal hij/zij weten net zo goed thuis te kunnen blijven. Ook jonge, knappe grieten met korte rokjes maken geen schijn van kans. Integendeel, die wil ik nog eens terugzien (2,3,4x zelfs). Ooo, wat een vrolijke tijd wordt dat. Als er maar één een verkeerde beweging met zijn/haar mondhoeken maakt voordat hij/zij zelfs nog maar is ingestapt, gebuist!! U kunt wel gaan!!

Ben ik van mening dat ik zelf wel een goede chauffeur ben? Allicht, ik rij een Porsche (als je niet begrijpt dat dit gegeven voldoende is om als volwaardig bestuurder door het leven te gaan, lever dan ook maar je rijbewijs in, als je er één hebt).

Gaan ze bij CBR mijn naam Googelen? Dan komen ze hier terecht, oei. Nouja, what the fuck. Gaan we gewoon z'n alledaagse gangetje verder, zucht.

4 opmerkingen:

 1. Nou Edwin, dit vond ik toch een komisch stukje;P

  Even serieus, ze zijn tegenwoordig echt wel streng, ze laten je voor het kleinste foutje al zakken. Dan weer te voorzichtig, dan weer te "vlot". Ik haalde het pas na 4 keer en mijn broer moet binnenkort voor de 8e keer op. Als jij tegen die tijd dan benoemd bent tot examinator, stuur je dan even je rekeningnummer door? Dan regelen we wel iets...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dus ik loop al achter met mijn actie, Marcel. Moet ik toch met iets nieuws komen. Maar je broer kan dan wel zeggen, als hij het papiertje heeft, dat hij het autorijden goed heeft geleerd!!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik denk dat ik opnieuw rijlessen ga volgen als dat je lesauto wordt ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Nee, Patrick. IK ga geen les geven, dat doet een ander maar. Ik laat iedereen gewoon zakken voor het rijbewijs, meer niet.

  BeantwoordenVerwijderen