dinsdag 15 april 2008

10km??


Zoals gepland stond ik afgelopen zondag in Rotterdam om daar de RTV- Rijnmond 10km te lopen, die een kwartier na de marathon van start ging. Ik had me deze keer eens goed opgesteld en stond zowat vooraan, in de tweede rij zeg maar. Hoor ik één of ander mens zeggen, dat ze blij zal zijn als ze binnen het uur finished. Dan heb ik zo van, ken je plaats dan toch, wat doe je hier vooraan. Waarschijnlijk wordt ze bij de start ondersteboven gelopen door snellere lopers, er stonden er meer dan 3500. Dan loop je gewoon in de weg!! Ik was niet de enige die er zo over dacht, dat zag ik wel aan de gezichten van andere lopers die dit hadden opgevangen. Enfin, dan de start. Ik was goed weg en liep al vlug op de tweede positie, met de vraag hoe lang ik dit tempo zal volhouden. Ik had toch mijn twijfel over mijn vorm, met de weinige training. Toen had ik in de gaten dat er op de andere baan ook lopers gestart waren. Voor wie de startsituatie op de Coolsingel niet kent, de marathon start op twee gescheiden banen, op de ene baan staan de toppers opgesteld met daarachter de overige lopers, op de andere baan staan dan ook weer marathonlopers, opgesteld naar opgegeven tijd, meen ik. Als 10km lopers kregen we één baan toegewezen, dacht ik. Maar na de start kwam ik er snel achter dat er aan de andere zijde dus ook lopers stonden voor de 10 km, dit waren waarschijnlijk genodigde lopers, want er waren twee Kenianen en een Noor bij. En ik kan me niet voorstellen dat die Wickie de Viking en die twee Black Powers naar hier toe komen om een lullige 10km te lopen en dan nog geeneens onder het halfuur duiken op deze afstand. Dus hebben ze geld betaald voor een paar 'lanzame' lopers.
Komt nog bij, dat ze een kortere route liepen, want de 10km maakt al snel een bocht naar links, terwijl de banen nog steeds gescheiden waren door een fiks brede middenberm. Zo liepen we dus richting de kubuswoningen, waarna er weer een bocht naar links in het parcours zat en jawel, nog steeds gescheiden banen. Hoezo, oneerlijk spel!!! Nu was het niet zo'n grote groep die er liep, en degene die er liepen zouden toch te snel geweest zijn voor mij, maar zo maakten de 'gewone' lopers helemaal geen kans. Toch moet ik met voldoening melden, dat ik er toch twee van die groep gepasseerd ben, schitterend vond ik dat. Ik heb ze geen kans gegeven om aan te sluiten, door even gemeen mijn tempo op te voeren, zo leuk dat ik dat nog kon. Zo heb ik verder de hele 10 km alleen gelopen, geen tijd of interesse in tussentijden, gewoon keihard gáán. De voorlaatste straat, vlakbij de finish, ik had ze daar wel verwacht, maar overduidelijk dat Ingrid, Han en overige supporters daar aan de kant van de weg stonden. Herejéé, wat een stemgeluid heeft Ingrid!! Ik moest nog een 200 meter of wat, voordat ik voorbij hun kwam, maar Ingrid kwam boven alles uit!!! Echt geweldig, dan krijg je als het ware vleugels van. De laatste kilometer ging dan ook als vanzelf, bedankt voor de supporting. ( Ingrid, had je s'avonds nog stem?)
Uiteindelijk gefinished in iets meer dan 35 minuten, hiermee kan ik tevreden zijn. Ook de twaalfde plaats is niet verkeerd. Alleen jammer dat niet bekend is hoeveel deelnemers er waren. Meer dan 3000 met chip, maar er waren er ook veel die zonder chip liepen, kan ik die ook meetellen?

Thuis gekomen eens gekeken op afstandmeten.nl hoeveel méér wij, de benadeelden, hebben gelopen. Twee keer heel nauwkeurig gemeten, met satellietbeelden er bij, en ik kwam twee keer aan 10,4km!!! Dus weer geen goede 10km gelopen, maar dan natuurlijk wel een supertijd gelopen op deze afstand. Dat maakt veel goed, het bewijs dat je je vorm niet zomaar kwijt raakt.
Trouwens, totaal geen last gehad van pijn, niet bij het inlopen, niet bij de wedstrijd en ook niet bij het uitlopen. Alleen op maandag, een uurtje rustig lopen tegen 12,4 per uur ging wat moeizaam. Vandaag rustdag, hoewel ik zin heb om te lopen.
Morgen dan toch een Coopertest?

4 opmerkingen:

 1. Je bent supporter of niet, toch !!!
  En ja, ik was wel wat hees.

  Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ha Edwin, is het niks voor jou om met een paar man/vrouw aan de start van de 75 km. van Ulst te staan? Een aardige interval training.
  In ieder geval veel succes zondag. Eersten Ollander moet wel lukken zeker?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Zeker een mooie interval training,Tom, maar met wie? En dan nog het transport, fietsers etc. En ik weet niet of ik dan al wat lekkerder loop, een wedstrijd gaat redelijk, maar interval..

  BeantwoordenVerwijderen