vrijdag 24 juli 2009

Kanon

Dat zat in een visnet, een vissersboot viste het ding op in de Westerschelde. Het kanon waar ik het over wil hebben is de Canon eos 50d. Sinds deze week heb ik deze in mijn bezit. Het gaat dus over een spiegelreflexcamera. Ik zal nog veel moeten leren om wegwijs te geraken in deze camera. Maar omdat ik het fotograferen toch al zo'n jaar of 22 tot één van mijn hobby's mag rekenen, mag dit niet een obstakel zijn. Er zijn best wel overeenkomsten tussen de analoge en digitale spiegelreflexcamera's. Maar foto's te tentoonstellen kan ik nog niet, het is op het moment voornamelijk spelen en ontdekken wat het toestel kan. Ik ga nog verder, ik heb me ook ingeschreven bij de Academie voor schone kunsten in St. Niklaas om het fotovak nog beter te verstaan. Als ik het volhou, dan rond ik deze opleiding over 4 jaar af, om daarna nog 2 jaar vooruit te kunnen op een gespecialiseerd onderdeel in de fotografie. Industriële en reclamefotografie hebben voor mij nu al de voorkeur, dus het is de bedoeling om er ook 'iets' mee te doen (hoop ik). Het zal me niet komen aanwaaien, dus ik zal er wel mijn werk mee hebben. Maar het is al zo'n mooie hobby waarin ik al veel interesse in heb, ik zie het wel zitten!
Het lopen zal ik niet zomaar opgeven, het word af en toe wat lastig met keuzes maken, misschien.
Deze week heb ik mijn loopschema al bijna voltooid, de zin is er wel. En het gaat als een speer, heerlijk als de trainingen zo goed gaan.
Maandag 8x800 in ongeveer 2'50'' (200 rust) op de baan gelopen.
Dinsdag een héél rustige duurloop, 13km in een uur.
Woensdag baantraining, 5x600m met 600m rust, van rond de 1'51'' naar 1'41'', waarbij dank aan Patrick die, omdat ik mijn horloge vergeten was, mijn tijden ook had gemeten.
Donderdag rust.
Vrijdag 2000m in 6'50'', 400 rust, 1500m in 5'09'', 1000m in 3'24'' en 2x500m in 1'43''.
Zaterdag komt nog een duurloop, 18km in 1h18.
Ondertussen toch ingeschreven voor Nijmegen, ik twijfelde nog wat. Eerst was er sprake dat ik niet in aanmerking zou komen voor het eerste startvak omdat ik vorig jaar niet onder de limiet had gelopen. Deze is 52'30'' voor 40+, en ik had toch 52'14'' gelopen!! Verbazing van mijn kant, dus na nog een e-mail te hebben gestuurd voor opheldering, kwam het bericht vanuit Nijmegen dat ze zich hadden vergist. Dus mijn startplaats stáát, én gratis deelname hoort hierbij. Voor een Zeeuw een van niet te onderschattend belang!

Maar nu eerst Zuidzande, volgende week dinsdag, voor een 10k.

5 opmerkingen:

  1. Gezien je foto's bij eerdere posts heb je duidelijk aanleg voor fotografie. Het lijkt me een prachtige hobby.

    Het is dan ook een goede stap om je in te schrijven bij de Academie in St. Niklaas. Ik heb daar jarenlang mijn notenleerlessen gevolgd. Het is er aanpoten en hard werken, je leert er enorm veel. Het niveau ligt er behoorlijk hoog, zowel in de muziek als in de andere kunsttakken.

    Succes ermee, ik denk dat het goed te combineren is met lopen.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Leuk om de ervaring te horen van iemand die er al les heeft gehad, Marcel. Ik heb dus een goede beslissing gemaakt.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Mooi "speelgoed"..ik ken 'm...mijn vader heeft ook zo'n apparaat. Fantastisch materiaal! Succes. Kijkend naar het feit hoe je je trainingen aanpakt zie ik deze stap ook positief uitpakken!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ik zit ook al een tijdje zot van zo'n camera. Als jij iets doet, dan doe je het ook niet half volgens mij. Kijk bijvoorbeeld maar naar je trainingsschema. Je had je ook in kunnen schrijven voor een cursuske bij de creatieve vorming tussen de senioren, maar nee, dat wordt meteen een 6-jarige studie. En ook die camera is niet meteen d'n eersten d'n besten.
    Ik hoop dat we af en toe wat resultaten van deze studie en van die camera op de site mogen zien, want er gaat niks boven een mooie foto.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. We zijn zelf ook nog niet zo lang aan de slag met een 450D. Niet te vergelijken met een digitale compactcamera. Heel plezant, veel plezier ermee !

    BeantwoordenVerwijderen